Geri Git   Frmsinsi.net - Hakkında Bilgi - Nedir > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevapları, soru, soruları, sorusu, sınıf, trafik

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu

Eski 09-11-2012   #1
FrmSinsi
Varsayılan

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu



4 Sınıf Trafik Soruları - 4 Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4 Sınıf Trafik Sorusu
4 Sınıf Trafik Soruları - 4 Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4 Sınıf Trafik Sorusu
4sınıf TRAFİK VE İLKYARDIM DERSİ

I YARIYIL II SINAVI

Adı Soyadı:…………………………………… …………
Numarası :……………………
SORULAR

Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) koyunuz(50 P)

() 1 Kazalarla karşılaştığımızda 112 acil servisi aramalıyız
() 2 Taşıtlara inip binerken sağ taraftaki kapıyı kullanmalıyız
() 3 Taşıt içerisinde ayağa kalkarak oturduğumuz yerleri değişebiliriz
() 4 Yayalar için YEŞİL ışık yandığında karşıdan karşıya geçmeliyiz
() 5 Trafik polisini görünce emniyet kemerini takmalıyız
() 6 Acil servis numaralarını gereksiz yere aramamalıyız
() 7 Taşıt içerisinde kabuklu yiyecekler yiyerek çöplerini yere atmalıyız
() 8 Taşıtlar tamamen durmadan inip binmemeliyiz
() 9 Çocuklar araçların ön koltuklarına oturtulmamalıdır
()10 Bisiklete binerken ellerimizi bırakmalıyız

Aşağıdaki sorularında doğru şıkkı daire içine alarak işaretleyiniz(50 P)

1 Aşağıdakilerden hangisi, yolcuların trafik kazalarına ne-den olabilecek davranışlarındandır?
A taşıtın penceresinden dışarı sarkmak B kırmızı ışıkta geçmek
C taşıt yolu üzerinde oynamak D trafik görevlilerinin uyarılarına dikkat etmemek
  • Aşağıdakilerden hangisi, bisikletle yapılmaması gereken davranışlardandır?
A yayalara karşı saygılı davranmak B taşıtlara tutunmadan bisiklet sürmek
C bisikleti iki eliyle birden sürmek D gerekli durumlarda aşırı hız yapmak

3Araç içinde bulunmayan, kara yolu üzerinde hareketli ya da hareketsiz olan insanlara ne denir?
A görevli B yaya
C sürücü D yolcu
  • Yayalar, karanlıkta yürürken kolay görülebilmeleri için aşağıdaki önlemlerden hangisini almalıdırlar?
A Sürücüleri el işareti ile uyarmalıdırlar B Grup halinde yürümelidirler
C Açık renk giysiler giymelidirler D Koyu renkli giysiler giymelidirler
  • Aşağıdakilerden hangisi, yolculuklarda emniyet kemeri takmanın yararını belirtmektedir?
A Yolculuğun rahat geçmesini sağlar
B İnsanları aşırı sıcak ve soğuktan korur
C Araç içindeki kişilerin bir yere çarpmalarını önler
D Yolcuların araç içinde hareket etmelerini önler

Alıntı Yaparak Cevapla

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu

Eski 09-11-2012   #2
FrmSinsi
Varsayılan

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu



4-A TRAFİK VE İLKYARDIM DERSİ

I YARIYIL I SINAVI

Adı Soyadı:
Numarası :
SORULAR

Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) koyunuz(50 P)

( ) 1 Yaya olarak eve giderken en kısa ve güvenli yolları seçmeliyiz
( ) 2 Gece yaya yürürken üzerimizde koyu renkli kıyafetler olmalıdır
( ) 3 Servis araçlarına binerken sırayla binmeliyiz
( ) 4 Yayalar için KIRMIZI ışık yandığında karşıdan karşıya geçmeliyiz
( ) 5 Araçlar için SARI ışık geç anlamındadır
( ) 6 Servis içerisinde oturduğumuz yerden kalkmamalıyız
( ) 7 Karşıdan karşıya geçerken yaya geçidinin sağından yürümeliyiz
( ) 8 Duran aracın önünden ve arkasından karşıya geçmeliyiz
( ) 9 Çevremizde gördüğümüz trafik işaret ve levhalarını korumalıyız
( )10 Karşıdan karşıya geçerken önce sağa bakmalıyız

Aşağıdaki sorularında doğru şıkkı daire içine alarak işaretleyiniz(50 P)

1Bisikletle ilgili, aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A Bisikletle yük ve yolcu taşımacılığı yapılabilir
B Bisiklet, insan gücüyle hareket eden motorsuz taşıttır
C Bisiklet, motorla donatılmış bir ulaşım aracıdır
D Bisiklet, sadece yolcu taşımak için üretilmiş taşıttır
  • Aşağıdakilerden hangisi, yayaların uymaları gereken ku-rallardan biridir?
A Yaya alt ve üst geçitlerini kullanmak B Karşıya, taşıtların arasından geçmek
C Taşıt tehlikesi olmayan kaldırımlarda oynamak D Araç yoksa taşıt yolunda oynamak3Hangisi, yaya kaldırımı olmayan yolda yürürken uyulması gereken kurallardandır?
A Taşıt yolunun gidiş yönüne göre en sağında yürümek
B Sürücüleri uyararak taşıt yolunun ortasında yürümek
C Gidiş yönüne göre sol bankette yürümek
D Gidiş yönüne göre sağ bankette yürümek
  • Taşıt yolunda, yayaların karşıya güvenli geçişlerini sağla-yan ve işaretlerle belirlenmiş alanlara ne denir?
A yaya kaldırımı B yaya alt geçidi C yaya üst geçidi D yaya geçidi
  • Aşağıdakilerden hangisi, yolcuların kurallara uygun dav-ranışlarındandır?
A Üzeri açık araçlarda ve yük üzerinde yolculuk yapmak
B Taşıt tamamen durmadan binmek ya da inmek
C Taşıt içinde oturmadan ya da uygun yerlere tutunmadan yolculuk yapmak
D Taşıtların penceresinden başını ve kolunu çıkarmadan yolculuk yapmak

Alıntı Yaparak Cevapla

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu

Eski 09-11-2012   #3
FrmSinsi
Varsayılan

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu



4 sınıf trafik soruları

TRAFİK DERSİ 1YAZILI SORULARI

Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz (20p)

1-Aşağıdakilerden hangisi kara yolu ulaşımı aracıdır?
a-uçak b-gemi c-otobüs d-feribot

2-Trafik akışını kesmemek için taşıt yolunun üstünden geçirilen kö prü aşağıdakilerden hangisidir?
a-üst geçit b-alt geçit c-boğaz köprüsü d-yaya kaldırımı

3-Şehirlerarası yolların iki yanındaki çakıl yada toprak yol aşağıdakilerden hangisidir?
a-banket b-cadde c-sokak d-taşıt yolu

4-Aşağıdakilerden hangisi gece yürüyüşlerinde fark edilebilmek için alınması gereken önlemlerden değildir?
a-Çantaların üstüne yansıtıcı etiket yapıştırmak
b-El feneri taşımak
c-Kalın ve koyu renkli kıyafetler giymek
d-Yansıtıcı özelliği olan kıyafetler giymek

5-Acil yardım merkezinin telefon numarası aşağıdakilerden hangisidir?
a-112 b-121 c-122 d-211

Aşağıda verilen cümlelerdeki boşluklara uygun olan sözcüğü yerleştiriniz(10p)
(trafik işaretleri,yaya,sağ,s okak)

1-Trafikte taşıt içinde bulunmayan hareketli veya hareketsiz halde bulunan insanlara
…………………denir
2-Caddeye oranla daha dar ve kısa yollara …………denir
3-Yaya kaldırımsız yollarda yolun …………tarafından yürümeliyiz
4-Trafiği düzenlemek için kullanılan özel işaretlerin tümüne………………denir

Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlara (D) ,yanlış olanlara(Y) yazınız (20p)
( )Trafik düzenini ve güvenini trafik polisi sağlar
( )Araçta yolculuk yaparken emniyet kemeri takmalıyız
( )Toplu taşıma araçlarını kirletmeliyiz
( )Kaldırımda yürürken arkadaşlarımızla itişmeliyiz
( )Şehir içinde bulunan ana yola sokak denir
Aşağıda verilen trafik işaret levhalarının isimlerini yazınız (20p)

Aşağıdaki soruları cevaplayınız(3x10=30 )

1-Karşıdan karşıya geçerken nasıl geçmeliyiz ve karşıdan karşıya geçerken nelere dikkat etmeliyiz?
……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… …

2-Gece yürürken nasıl giysiler giymeliyizNeden?
……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ……………………………………………………… ………………

3-Trafikte;kırmızı ışık,sarı ışık,yeşil ışık yanması araçlar için ne anlama geliyor?kısaca yazınız
Kırmızı ışık:

……………………………………………………… …………………………………………

Sarı ışık:


Yeşil ışık:

Alıntı Yaparak Cevapla

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu

Eski 09-11-2012   #4
FrmSinsi
Varsayılan

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu



bu test çok güzeldi
Alıntı Yaparak Cevapla

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu

Eski 09-11-2012   #5
FrmSinsi
Varsayılan

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu



1-S) Trafik kazaları aşağıdaki unsurlardan hangisinden kaynaklanmaz?
reformturkcom - 4 sınıf trafik ve ilk yardım dersi 1 ve 2 sınav soruları
a-insan b-araç c-yol d-bitki

2-S) Trafik kazaları en çok hangi unsurdan kaynaklanır?

a-insan b-yol c-çevre koşulu d-araç

3-S) Aşağıdakilerden hangisi kaza çeşitlerinden birisi değildir?

a-çarpışma b-devrilme c- park etme d-hayvana çarpma

4-S) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarında sürücüden kaynaklanan hatalardan değildir?

a-aşırı hız b-hatalı şerit değiştirme c-alkol d- yolun bozuk oluşu

5-S)Aşağıdaki mekanlardan hangisine araç park edilebilir?

a- Otopark yerlerine b- Yangın musluklarının yanına

c-Yaya yollarına d-Duraklamanın yasak olduğu yerlerde

6-S) Aşağıdakilerden hangisi yayalardan kaynaklanan trafik kazası sebebidir?

a- Öndeki aracı yakın takip etme b- Yorgun ve uykusuz araç kullanma

c-Taşıt yolunda dalgın ve dikkatsiz yürüme d-Geçiş hakkına uymama

7 Aşağıdakilerden hangisi görme ve görülme amaçlı sinyallerden değildir?

A)Fren lambası B)Dönüş ışıkları C)Flaşörler D)Klakson

8-S) Sürücüler bir günde (24 saat içinde) sürekli olarak mola vermeden en fazla kaç saat araç kullanmalıdır?

a-3 saat b-5 saat c-7 saat d-10 saat

9-S) Aniden yola çıkan bir yayaya sürücünün çarpması sürücünün hangi hatasını gösterir?

a-hatalı şerit değiştirme b-dikkatsizliği c- hatalı dönüş d- geçiş hakkına uymama

10-S) Taşıt yolunda giderken bir araçta hangi araç ve gerecin bulunmasına gerek yoktur?

a- çekme halatı b-takoz c- el çantası d-reflektör

11-S) Bir trafik kazası anında yaralılar ilk önce nereye taşınmalıdır?

a-kendi evlerine b-en yakın sağlık kuruluşuna c- en donanımlı hastanelere d- polis merkezine

12- Aşağıdaki davranışlardan hangisi çocukların yapmaması gereken yanlış davranışlardan biridir?

a- Hatalı park etme b- hatalı şerit değiştirme c-araçların arkasından asılma d- emniyet kemeri takmak

13-S) Bisikletle trafiğe çıkma yaşı kaçtır?

a-8 b-11 c-15 d-18

14-S) Bisiklet taşıt yolunun neresinden sürülmelidir?

a-Taşıt yolunun en solundan b-taşıt yolunun ortasından

c-kaldırımlardan d-taşıt yolunun en sağından

15-S) Aşağıdakilerden hangisi bisiklet sürücüsünün yaptığı yanlışlardan değildir?

a-yan yana bisiklet sürme b-tek elle bisiklet kullanma

c- yola çıkarken sağı solu kontrol etme d- uzun etekle bisiklet sürme

16-S) Toplu taşıma araçlarına ait durak yerlerini belirlemek hangi kuruluşun görevidir?

A)Sağlık bakanlığının B)Milli eğitim bakanlığının

C)Ulaştırma bakanlığının D)Belediyelerin

17-S) Bisikletle yola çıkacak bir öğrencinin hatası aşağıdakilerden hangisidir?

a-bisiklete binmeden önce bisiklet yola çıkarılır

b-Baş geriye çevrilerek arka kontrol edilir

c-yola aniden çıkarak bisiklet sürülür

d-Yola çıkmadan önce binip, taşıt gelmiyorsa sol kolla işaret verilerek yola çıkılır

18-S) Aşağıdakilerden hangisinde görme ve işitme sinyalleri bulunur

A) kamyon B) tren C) ambulans D) halk otobüsü

19 –S) Aşağıda bisiklet donanımı ve görevleri verilmiştirDoğru eşleştirmeleri yapınız?

a- Bisikletin hızını azaltan veya bisikleti

durduran sistem: far

b- Bisiklet sürücüsünün oturduğu yer :

pedal

c- Geceleyin bisikletin sürücüler tarafından

görülmesini sağalar: kedigözü

ç-Karanlıkta yolu aydınlatan aygıt : sele

d-Tekerlekleri döndüren aygıt: fren

20-Ülkemizde bisiklet kullanma yaşı kaçtır?

A) 11 B) 12 C) 13 D) 14

NOT : Her soru 5 puandır BAŞARILAR

1-d
2-a
3-c
4-d
5-a
6-c
7-a
8-b
9-b
10-c
11-b
12-c
13-d
14-d
15-c
16-d
17-c
18-b
19-
20-c

Alıntı Yaparak Cevapla

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu

Eski 09-11-2012   #6
FrmSinsi
Varsayılan

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu



4Sınıflar Trafik Güvenliği Dersi 1Sınav Soruları

Adı-Soyadı:…………………………… No:…… 29112007

S-1- Taşıt yolunda yayaların güvenli gezebilmelerini sağlamak üzere,trafik işaretleriyle belirlenmiş alanlara ne ad verilir?
a) Okul geçidi b) Yaya geçidi c) Alt geçit d) Okul geçidi

S-2- Aşağıdaki açıklamalarda doğru olana (D) yanlış olana (Y) işareti koyunuz

( ) Kırmızı ışıkta durulur ( ) Yeşil ışıkta hazır olunur ( ) Karşıya geçerken önce sola sonra sağa bakılır

( ) Çocuklar yaya kaldırımının sağından yürümelidir

S-3- Kaldırımda yürürken ……………………halinde yürümeliyiz
S-4- ………………… trafiği denetleyen üniformalı görevlilerdir

S-5- Toplu taşıma araçlarında …………………ve ……………………yer vermeliyiz

S-6- Kara yolunda insan,hayvan ve yük taşıyan araçlara ne ad verilir?
a) Uçak b)Gemi c) Tren d)Taşıt

S-7- “Yaya” kelimesinin anlamını yazınız

S-8- Kara yolunda karşıya geçerken nelere dikkat etmeliyiz?

S-9- Yaya kaldırımında yürürken uymamız gereken kuralları yazınız

Alıntı Yaparak Cevapla

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu

Eski 09-11-2012   #7
FrmSinsi
Varsayılan

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu



Ad-Soyad:

No:
İSMET ÖZTOP İÖO 4SINIF TRAFİK VE İLKYARDIM DERSİ 2 DÖNEM 1 YAZILISI

A) Aşağıdaki cümleleri okuyunuz Doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y koyunuz
( ) Trafik kurallarına uymayanları uyarmak, sadece trafik polislerinin görevidir
( ) Trafikteki her kural gerektiği için konulmuştur
( ) Duran bir arabanın önünden geçemeyiz ama arkasından yola çıkabiliriz
( ) Karşıya geçmek için varsa alt ve üst geçitleri tercih etmeliyiz
( ) Otomobilimizi kullanmak için A sınıfı sürücü belgesi yeterlidir

B) Aşağıdaki boşlukları uygun sözcüklerle tamamlayınız
Ehliyet- hız- kaza- zabıta-yaya
1) Yanlış yere park edilen araçları ……………………… çeker, götürür
2) Tüm sürücülerin …………………… sınırına uyması gerekir
3) Araçları mutlaka ……………………… kaldırımı üzerinde veya durakta beklemeliyiz
4) Araç kullanmak için …………………………… İhtiyacımız vardır
5) Taşıt tamamen durmadan inmek ……………………… neden olur

C) Aşağıdaki soruları cevaplayınız
1) koyu renk elbise – açık renk şapka- düdük-el feneri- beyaz eldiven
Yukarıdaki eşyalardan kaç tanesi gece yürüyüşüne çıkan birinin alması gerekenlerdendir?
a) 2 b) 3 c) 4 d) 5

2) Esra okula gidip gelirken en güvenli yolu kullanıyorEsra’nın kullandığı yol için hangisi söylenemez?
a) Yaya kaldırımı vardır
b) Trafik işaret ve levhaları vardır
c) Çukur, tümsek gibi bozukluklar vardır
d) Alt ve üst geçit vardır

3) Ülkemizde otomobil kullanmak isteyenler sürücü belgesi almak zorundadırBu belgeyi almak için kaç yaşında olmak gerekir?
a) 16 b) 17 c) 18 d) 19

4) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarına neden olan unsurlardan biridir?
a) Hız sınırını aşmamak
b) Aracın bakımını yaptırmak
c) Alt ve üst geçitleri kullanmak
d) Trafik ışıklarına uymamak

5) Karşıdan karşıya geçerken yol çift şeritliyse nasıl hareket etmeliyiz?

Alıntı Yaparak Cevapla

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu

Eski 09-11-2012   #8
FrmSinsi
Varsayılan

4. Sınıf Trafik Soruları - 4. Sınıf Trafik Soru Ve Cevapları - 4. Sınıf Trafik Sorusu



İSMET ÖZTOP İÖO 4SINIF TRAFİK VE İLKYARDIM DERSİ 2 DÖNEM 1 YAZILISI

A) Aşağıdaki cümleleri okuyunuz Doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y koyunuz
(y) Trafik kurallarına uymayanları uyarmak, sadece trafik polislerinin görevidir
(d) Trafikteki her kural gerektiği için konulmuştur
(y) Duran bir arabanın önünden geçemeyiz ama arkasından yola çıkabiliriz
( d ) Karşıya geçmek için varsa alt ve üst geçitleri tercih etmeliyiz
( y) Otomobilimizi kullanmak için A sınıfı sürücü belgesi yeterlidir

B) Aşağıdaki boşlukları uygun sözcüklerle tamamlayınız
Ehliyet- hız- kaza- zabıta-yaya
1) Yanlış yere park edilen araçları …zabıta…………………… çeker, götürür
2) Tüm sürücülerin …hız………………… sınırına uyması gerekir
3) Araçları mutlaka ……………yaya………… kaldırımı üzerinde veya durakta beklemeliyiz
4) Araç kullanmak için ehliyet…………………………… İhtiyacımız vardır
5) Taşıt tamamen durmadan inmek kazaya……………………… neden olur

C) Aşağıdaki soruları cevaplayınız
1) koyu renk elbise – açık renk şapka- düdük-el feneri- beyaz eldiven
Yukarıdaki eşyalardan kaç tanesi gece yürüyüşüne çıkan birinin alması gerekenlerdendir?
a) 2 b) 3 c) 4 d) 5

2) Esra okula gidip gelirken en güvenli yolu kullanıyorEsra’nın kullandığı yol için hangisi söylenemez?
a) Yaya kaldırımı vardır
b) Trafik işaret ve levhaları vardır

c) Çukur, tümsek gibi bozukluklar vardır
d) Alt ve üst geçit vardır

3) Ülkemizde otomobil kullanmak isteyenler sürücü belgesi almak zorundadırBu belgeyi almak için kaç yaşında olmak gerekir?
a) 16 b) 17 c) 18 d) 19

4) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarına neden olan unsurlardan biridir?
a) Hız sınırını aşmamak
b) Aracın bakımını yaptırmak
c) Alt ve üst geçitleri kullanmak
d) Trafik ışıklarına uymamak

5) Karşıdan karşıya geçerken yol çift şeritliyse nasıl hareket etmeliyiz?
yaya geçitlerini kulanmalıyız ışıklara uygun hareket etmeliyiz önce sola sonra sağa ve sonra tekrar sola bakmalıyız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları
Görünüm Modları


sorsorgula.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
FrmSinsi.net hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.